Luxemburg-StadtMitglieder des Horeca-Sektors demonstrierten am Samstagnachmittag

Luxemburg-Stadt / Mitglieder des Horeca-Sektors demonstrierten am Samstagnachmittag
Die Protest-Aktion der Gastronomen verlief friedlich Foto: Editpress/Fabrizio Pizzolante

Jetzt weiterlesen! !

Für 0,59 € können Sie diesen Artikel erwerben.

Sie sind bereits Kunde?

Mitglieder des Horeca-Sektors demonstrierten am Samstag gegen 14.00 Uhr in Luxemburg-Stadt. Der nationale Verband der Gastronomen und Hoteliers Horesca hatte im Voraus vor den Folgen einer gewalttätigen Demonstration gewarnt.

„Wir setzen auf Dialog, nicht auf Konfrontation, um klare und präzise Ergebnisse zu erzielen“, schrieb der Verband der Gastronomen und Hoteliers Horesca am 8. Januar in einer Pressemitteilung. Die Gastronomie-Vertreter bezogen sich mit dieser Aussage auf die Demonstration, die am Samstag gegen 14.00 Uhr stattfand. Mitglieder des Horeca-Sektors versammelten sich auf der place d’Armes in Luxemburg-Stadt, um gegen die Schließung der Gastronomie-Betriebe zu demonstrieren. Die Veranstaltung wurde nicht etwa von der Horesca organisiert, sondern über die sozialen Medien von den Gastronomen selbst.

Die Horesca warnte in der Pressemitteilung vor einer gewalttätigen Demonstration: „Damit würden alle erreichten Fortschritte gefährdet werden – insbesondere würde unsere Branche nach dem 31. März  möglicherweise nicht mehr von der Teilarbeitslosenregelung und den bestehenden Beihilfen profitieren können.“ Die Sorgen schienen unbegründet gewesen zu sein, denn die Protest-Aktion verlief friedlich.

Die Horeca-Branche ist seit Ende November geschlossen.

de Prolet
17. Januar 2021 - 10.15

Und wo war die Bürgermeiterin Frau Polfer, die bei jedem Baumumpflanzen so gesprächig vor der Kamera ist ? Oder der sonst so wortgewaltige zuständige Minister? Da müssten sie Rede und Antwort stehen und müssten sich unangenehmen Fragen stellen.

max
17. Januar 2021 - 8.17

et ass och schwéier ze verste, an der ganzer Saach ass een enorm grousse Paradox de Restaurant därf net opmaachen, mol net wann do déi gréisst méiglech Restrictioune agehaale gin Nee ass Nee de Bistrot därf och net opmaachen, vläicht ass et do Eppes méi schwéier fiir de Gaascht sech un d'Restrictiounen ze haalen, well, am Prinzip geet ee jo éichter an de Bistrot fiir ze tuten, et mecht kee Spaass, eleng mat sengem Patt un engem Dech ze setzen a viirun sech hi grommelt, do feelt einfach de Kontakt an d'Diskussioun, fiir elleng just ee Patt ze drenken, dat kann een och Doheem Nee ass Nee fiir de Vergléich ze zéien an engem Préau vun engem Lycee, se liicht 1000 Schüler an der Paus, do iessen an drenken se, do quatschen se Een um Aaneren, wärend enger véierel Stonn, ouni Lüftung, an zum Deel ouni Mask, an de Prof muss dann do oppassen dat geet awer ouni Restictiounen, All op engem Koup Nee ass net emmer Nee an do könnt et dann zu Onzefriddenheet an Ongerechtegkeet Super (dat ass net einfach esou geschriwwen, dat ass eng Tatsaach) max

Jengi
16. Januar 2021 - 18.41

Horeca ass nëtt besser ewéi all déi aaner Organisatiounen, sief daat am Handel,Handwierk etc. wann ëtt heescht eppes fir hir Memberen ze maachen,dann zéihen se de Schwanz bei. Virun den Kameraën déck laabern an téinen,daat brengen alleguer déi Korinthekackerten gudd férdèg aan gudd vun den Membersbeitrég op ze trieden,ësou eppes muss nëtt sin.